Gratis

Podcast

De TOScast: afleveringen

Welkom bij de TOScast! Dé podcast over TOS van Nederland. Graag deel ik mijn kennis, tips en ervaringen met je over (het werken met) kinderen met TOS. Doe inspiratie op over hoe jij een kind met TOS verder kunt helpen en leer alles over wat een taalontwikkelingsstoornis inhoudt. FanTOStisch dat je luistert!

#8 - Alles over de cursus VisonTOS

“Als je de tijd die je kwijt bent aan het constant bijsturen van je leerling, nu eens investeert in het maken van een visueel aanbod?” Daarmee vergroot je de zelfstandigheid en autonomie van je leerling én het levert jou al onderwijsprofessional uiteindelijk tijd op. In deze podcast: het wat en waarom van de cursus, veelgestelde vragen én antwoorden!

#7 - PICTO's!

Yes, ik vertel je alles over hoe de wie-wat-waar-picto’s zijn ontstaan en waarom ik ze maak. Ik inspireer je met tips over de inzet van de picto’s, en dan niet alleen bij een prentenboek! Luister mee als je meer wilt leren over deze vorm van visuele ondersteuning bij TOS.

#6 - TOS en emoties

Wat als je emotiewoordenschat zo klein is dat je de wereld om je heen en alles wat daarin gebeurt maar moeilijk kan begrijpen? Hoe help je een kind met TOS om zijn gevoelstaal uit te breiden en zichzelf beter te snappen? In deze podcastaflevering neem ik je mee in mijn kijk op TOS en emoties. Aan het eind een leuk nieuwtje over Wereld TOS dag 2022!

Goedemiddag,
Ik heb zojuist voor het eerst je Facebook pagina’s bekeken.
Wat zijn ze geweldig!!
Ik werk nog geen jaar als ambulant begeleider en leer heel veel van je.
Bedankt!

Annemarie - Ambulant Dienstverlener