over mij

Angela van de Weg

ziezo almere

(Visuele) ondersteuning voor/aan kinderen (met TOS), dat is mijn superpower. En die van jou?

Elk kind met TOS is anders; er is geen andere mogelijkheid dan telkens opnieuw kijken naar het kind en de vraag stellen: wat heb jij nu nodig? 

Creatief maatwerk dus. En dat vind je bij Ziezo Almere!

 

Mijn naam is Angela van de Weg, orthopedagoog en eigenaar van Ziezo Almere. Inmiddels ben ik een aantal jaren werkzaam in het Almeerse onderwijs. Ik heb mij mogen profileren op taalontwikkelingsstoornissen, nadat ik een aantal jaren geleden voor het eerst in contact kwam met kinderen met een TOS. Als ambulant begeleider en gedragsdeskundige cluster 2 heb ik ervaring opgedaan met begeleiden van leerkrachten, intern begeleiders, ambulant begeleiders en ouders rondom een leerling met TOS. Vanuit mijn eigen onderneming ben ik steeds meer TOS-begeleiding gaan geven en daarvoor weten scholen mij ook goed te vinden. Inmiddels is TOS steeds meer mijn expertise geworden en dus besloot ik dat het hoog tijd was om ook mijn creativiteit meer ruimte te geven en ontwerp ik nu mijn eigen picto’s! 

Sinds 2023 kun je ook mijn online cursus ‘Visuele Ondersteuning bij TOS’ volgen, met meer dan 30 video’s, podcasts en een fysiek werkboek! Het is fantastisch om met een groep professionals van elkaar te leren. In mei 2024 start er weer een ronde.

Mijn missie

“De wereld een beetje makkelijker maken voor kinderen met TOS”

Met Ziezo Almere hoop ik onderwijsprofessionals die met TOS te maken hebben, te ondersteunen, begeleiden en te laten delen in mijn kennis. Dat doe ik door het delen van tips rondom TOS, het ontwikkelen van TOS-materialen (o.a. picto’s en werkbladen) en het geven van praktische workshops. Ook ben je van harte welkom in de online cursus!

Visuele ondersteuning: ja graag!

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis hebben meer behoefte aan visuele ondersteuning. Het helpt hen om taal makkelijker en sneller te verwerken, zelfstandiger te worden én beter mee te komen in de klas of in routines thuis.

Heel eenvoudig te beginnen met plaatjes bij: wie, wat, waar? Ondersteunend voor tijdens gesprekjes, uitleg en routines.

Omdat ik zelf geen aansprekende, passende pictogrammen kon vinden, maakte ik ze gewoon zelf. En nu deel ik er 5 GRATIS met jou!