over mij

Angela van de Weg

ziezo almere

(Visuele) ondersteuning voor/aan kinderen (met TOS), dat is mijn superpower. En die van jou?

Elk kind met TOS is anders; er is geen andere mogelijkheid dan telkens opnieuw kijken naar het kind en de vraag stellen: wat heb jij nu nodig? 

Creatief maatwerk dus. En dat vind je bij Ziezo Almere!

 

Mijn naam is Angela van de Weg, orthopedagoog en eigenaar van Ziezo Almere. Inmiddels ben ik een aantal jaren werkzaam in het Almeerse onderwijs. Ik heb mij mogen profileren op taalontwikkelingsstoornissen, nadat ik een aantal jaren geleden voor het eerst in contact kwam met kinderen met een TOS. Als ambulant begeleider cluster 2 heb ik ervaring opgedaan met begeleiden van leerkrachten, intern begeleiders en ouders rondom een leerling met TOS. Vanuit mijn eigen onderneming ben ik steeds meer TOS-begeleiding gaan geven en daarvoor weten scholen mij ook goed te vinden. Inmiddels is TOS steeds meer mijn expertise geworden en dus besloot ik dat het hoog tijd was om mijn onderwijsbegeleidingsdiensten, volledig op deze doelgroep te richten!

Komend schooljaar (2022-2023) staat er verdere scholing over TOS op mijn to-do-list. Want uitgeleerd ben ik nooit! Er valt nog zoveel te leren over taalontwikkelingsstoornissen. Samen kom je verder!

Mijn missie

“De wereld een beetje makkelijker maken voor kinderen met TOS”

Met Ziezo Almere hoop ik kinderen, ouders en onderwijsprofessionals die met TOS te maken hebben, te ondersteunen, begeleiden en te laten delen in mijn kennis. Dat doe ik door het geven van TOS-begeleiding, ontwikkelen van TOS-producten en het geven van praktische workshops. 

Visuele ondersteuning: ja graag!

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis hebben meer behoefte aan visuele ondersteuning. Het helpt hen om taal makkelijker en sneller te verwerken, zelfstandiger te worden én beter mee te komen in de klas of in routines thuis.

Heel eenvoudig te beginnen met plaatjes bij: wie, wat, waar? Ondersteunend voor tijdens gesprekjes, uitleg en routines.

Omdat ik zelf geen aansprekende, passende pictogrammen kon vinden, maakte ik ze gewoon zelf. En nu deel ik er 5 GRATIS met jou!