GRATIS

Wie-wat-waar-picto’s

Visuele ondersteuning is onmisbaar voor een kind met (of zonder) een taalontwikkelingsstoornis. Begin eenvoudig, door wie-wat-waar-vragen te ondersteunen met mijn GRATIS picto’s!

Visuele ondersteuning?

Informatie komt het brein binnen via visuele en auditieve prikkels. Je brein verwerkt dit, slaat het op en zet dit eventueel om in acties. Bij kinderen met TOS gaat dit (vaak) anders. Verwerken van taal kost hen veel meer tijd en moeite. In het koppie gaat het vaak door elkaar wat kan zorgen voor frustraties en veel onbegrip! De talige wereld gaat vaak te snel.

Wanneer je visuele ondersteuning inzet, wordt talige informatie makkelijker opgeslagen doordat er een steeds terugkerende visuele prikkel aan een woord/zin/vraag is gekoppeld. Verwerken en omzetten in acties kan dan ook soepeler gaan!

Het kan net dat zetje zijn om vragen sneller te begrijpen, een verhaal beter te volgen of routines goed te snappen. Hoe fijn is dat! Oefen wel goed met de plaatjes, zodat een kind goed weet wat ermee bedoeld wordt.

WAAROM DEZE PICTO’S?

Deze wie-wat-waar-pictogrammen zijn speciaal voor het (jonge) kind ontwikkeld: aantrekkelijk gekleurd, eenvoudige tekeningen en ondersteund met woorden. Deze combinatie maakt de picto’s makkelijk inzetbaar op veel verschillende manieren!

Je kunt ze bestellen in mijn webshop met nog 6 picto’s, maar de eerste 5 stel ik hierbij gratis beschikbaar voor jou, zodat je er alvast mee aan de slag kunt en kunt ervaren hoe het werkt. Doe er je voordeel mee en kom eens kijken in mijn webshop!

Wat anderen zeggen…

Goedemiddag,
Ik heb zojuist voor het eerst je Facebook pagina’s bekeken.
Wat zijn ze geweldig!!
Ik werk nog geen jaar als ambulant begeleider en leer heel veel van je.
Bedankt!

Annemarie - Ambulant Dienstverlener

Wat krijg je?

Ik maakte een e-book voor je.
Dat is een downloadbare pdf.

Daarin vind je:

  • Vijf picto’s: wie, wat, waar, probleem en oplossing.
  • Twee werkvormen: ‘teken je verhaal’ en ‘schrijf je verhaal’.

Je kunt je e-mailadres invullen in het formulier hieronder en dan krijg jij dit e-book in je e-mailbox binnen. Je kunt meteen aan de slag! Wel even zelf printen, knippen en lamineren. 🙂 Doe je dat liever niet? Bestel dan het picto-pakket in de webshop.

Download de gratis pictogrammen

AVG akkoord*